Поиск специалистов
на свадьбу и праздники
шампань папа рома
Все опросы

Опросы

Готовясь к свадьбе,нужные вам свадебные услуги вы будете искать:

Пам'ятник жабі, яка «душить»

  • Просмотры: 354
  • Нравится (0)
  • Поделиться
  • Комментарий (0)

Пам'ятник жабі, яка «душить»

Рівненська обл., м. Дубно, Майдан Незалежності, 19

А вас «душила жаба» коли-небудь? Уявляєте, адже ж їй пам'ятник спорудили в місті Дубно Рівненської області!


У самому центрі Дубно встановлена ​​паркова скульптура жаби «ропуха» з полімербетону. Жабець, треба сказати, суперський: товстенький, із пухирцями – все, як годиться! І символізує ця ропуха ту саму жабу, яка часом «душить» людину, сповнену заздрості до ближнього свого. На скульптурі так і написано великими літерами «Заздрість», а трохи нижче, на постаменті, табличка з написом, яка говорить: «Хто в душі мене не має, того я не задушу».


Встановили скульптуру в 2011 році за ініціативою Леоніда Дудка – екс-мера Дубно, створив її скульптор Володимир Шолудько (той самий, авторству якого належать пам'ятники Т. Г. Шевченка та С. Петлюрі в Рівному), а кошти на виготовлення і установку виділили місцеві підприємці.


На постаменті зображені три чоловічих особи. Жителі Дубно вважають їх підозріло схожими на обличчя представників місцевої еліти. Очевидно, саме їх, на думку колишнього мера міста, жаба «тисне» найбільше.


Розташована жаба-«Задуха» в чудовому місці – близько... громадського туалету! І, як стверджує колишній мер Дудко, вибрано воно не випадково. Адже туалет – місце відхоже, ось і такі негативні риси характеру людського як заздрість, жадібність і алчність повинні відійти, канути в минуле.


Правда, кажуть, є й інша версія появи цього пам'ятника саме тут. З чуток, місцевих жителів обурило, що туалет зробили платним – горезвісна жаба їх, так би мовити, «душити» стала. Тоді і встановили в цьому місці скульптуру ропухи. І, о диво, небажання платити за туалет у народу поменшало. Жабка-то, і справді, чарівна!

Фотогалерея

Назад в каталог фирм