Поиск специалистов
на свадьбу и праздники
шампань папа рома
Все опросы

Опросы

Вам нравится новый дизайн нашего сайта?

Фонтан «Богатир, що вбиває змія»

  • Просмотры: 553
  • Нравится (0)
  • Поделиться
  • Комментарий (0)

Фонтан «Богатир, що вбиває змія»

м.Рівне, вул. Соборна, 3Д (парк ім. Т. Г. Шевченка)

Свіжість, прохолода... Все це так необхідно нам в спекотний літній день! Але як же кайфово, коли джерело комфорту ще й зовні виглядає цікаво і незвично!


Фонтан «Богатир, що вбиває змія» з'явився завдяки проекту викладачів Українського інституту інженерів водного господарства і в 1962 році був встановлен в Центральному парку культури та  відпочинку ім. Т. Шевченка в місті Рівне.


Рівняни дали фонтану «Витязю» своє прізвисько – «Стоматолог». Звідки таке дивне назва? Свого часу, коли фонтан потребував реставрації, саме рівненські стоматологи подарували йому друге життя, давши кошти на його відновлення (про це, до речі, вказано на табличці, розташованій на фасаді фонтану). Та й мітить Богатир своїм мечем прямо в пащу Змію Гориничу, немов, дантист одним зі своїх хитромудрих інструментів.


А навколо фонтану дерева, надзвичайно красиво цвітуть навесні і дарують прохолоду зеленого листя влітку. Тут люблять прогулюватися і закохані романтики, і сімейні пари з дітьми, і просто бажаючі приємно відпочити.


І ще цікавий факт на десерт. У 2016 році неподалік від «Богатиря» було виявлено підземелля імовірно XVII – XVIII ст. Якщо врахувати, що в далекому минулому парк був частиною резиденції князів Любомирських, то не виключено, що підземний хід вів до монастиря. Після того, як знахідку вивчать археологи, можливо, в тунель водитимуть екскурсії.

Фотогалерея

Назад в каталог фирм