Поиск специалистов
на свадьбу и праздники
шампань папа рома
Все опросы

Опросы

Сколько Вы готовы потратить на свадебное торжество?

Музей бурштину

  • Просмотры: 303
  • Нравится (0)
  • Поделиться
  • Комментарий (0)

Музей бурштину

м. Рівне, вул. С. Петлюри, 17

+38 (0362) 26-14-54
26-85-61

Перший український Музей бурштину розташован в старовинному особняку (стиль «модерн»), першими господарями якого стала сім'я Вальдорф Перло в 1903 році. У наш час ця будівля визнана пам'яткою архітектури. Сам же музей ще, можна сказати, юний – він відкрився в 2010 році на базі Рівненської державної фабрики «Бурштин України».

Унікальні експонати музею вражають своєю сонячною красою (у рівненського бурштину більше 200 відтінків) і багатовіковою історією! В експозиції можна побачити, наприклад, БУРШТИН, ЯКОМУ ДО 40 МІЛЬЙОНІВ РОКІВ (!); шматок дикого двокілограмового каменю; найдавнішу бурштинову прикрасу в Україні – диск-амулет, якому 2,5 тисячі років; а також особливі – найцінніші експонати – шматочки бурштину з застиглими в них комахами... І всі ці безцінні скарби знайдені тут же, в Рівненській області!

Крім того, тут представлені різноманітні вироби з цього чудесного каменю: картини, вітражі, декор, кераміка, одяг, взуття, прикраси... Як експонати тут можна також побачити настояний на бурштині алкогольний напій «Бурштинову настоянку» або «Янтарівку».


У цій будівлі, крім Музею бурштину, знаходяться Мала академія наук, Будинок вчених і літературний музей Уласа Самчука. Так що, при бажанні, можна відвідати відразу кілька цікавих місць, що дуже зручно.

Фотогалерея

Назад в каталог фирм