Поиск специалистов
на свадьбу и праздники
шампань папа рома
Все опросы

Опросы

Подготовку к свадьбе вы начинаете:

  • Нравится (0)
  • Поделиться
  • Комментарий (0)

У Рівному виготовили найбільший коровай в Україні

Півтораметровий весільний коровай спекли працівники одного з хлібопекарських підприємств Рівного і встановили рекорд, який увійшов у “Книгу рекордів України”. На приготування смачного велетня витратили 140 кілограмів борошна та 210 яєць.

– П’ятеро працівників підприємства пекли цей коровай, – розповідає голова правління ВАТ “Поліссяхліб” Віктор Нагорнюк. – Пішло у них на це майже чотири дні. Крім рекордної кількості яєць та борошна, витратили ще чимало дріжджів, молока, маргарину та олії. Тобто доклали всіх зусиль, аби коровай вийшов не лише великим, а й смачним.
Зафіксувати розміри короваю приїхав представник “Книги рекордів України”.

– Це вже третій в Україні коровай, – розповідає представник національного проекту “Книга рекордів України” Ігор Підчібій. – Перший був півтора року тому у Києві, коровай важив 150 кілограмів. Другий – тиждень тому у Сорочинцях. Там велетень був 160 кілограмів. А от місто Рівне перевершило всіх. Ваш коровай офіційно занесений до “Книги рекордів України”.

– Ми недаремно вирішили пекти весільний коровай, – розповідає заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. – Адже Рівненщина славиться весільними традиціями, до того ж якраз закінчився піст і величезна кількість молодят наприкінці літа та восени поєднують свої долі.

Двадцять п’ять рівненських пар, які цього дня поєднали свої долі, запросили на свято короваю. Анна та Григорій Тертичні кажуть, що дня свого весілля чекали півтора року, тому дуже задоволені, що міська влада зробила його таким пам’ятним.

– З дружиною ми зустрічалися майже два роки, – розповідає 22-річний наречений Григорій Тертичний. — Планували одружитися раніше, але був піст, а ми хотіли повінчатися. Підходящою датою вирішили обрати 30 серпня. Ми не очікували, що саме у цей день рівняни будуть святкувати День міста. А тепер, коли ми з дружиною стоїмо перед тисячною публікою глядачів і чекаємо, щоб скуштувати величезний коровай, то радію, що датою весілля ми обрали саме останню неділю літа.

Привітати молодят зі святом та скуштувати коровай прийшли Ганна та Володимир Кулії. Ця пара цьогоріч святкує 57 років спільного сімейного життя.

– Нині мені 77 років, а чоловіку 81, – розповідає Ганна Кулій. – Побралися ми 12 липня 1953 року на засланні. Тоді ми перебували у Сибіру, у місті Томську. Весілля як такого й не було. Пам’ятаю, мати спекла нам у каструлі маленький коровай. От стільки було й того свята. Через декілька років ми з чоловіком переїхали у Житомир, а потім – у Рівне. Народили та виростили – дочку та сина. Я й досі кохаю свого Володю. Хочу дати поради усім молодятам, які нещодавно взяли шлюб або збираються. Перш за все потрібно мати повагу одне до одного, вміти слухати і чути. Не варто забувати і про дітей, яких народили. Адже перш за все через сварки та розлучення батьків страждають вони. А потім у дорослому віці беруть з цього приклад і так само будують свої сім’ї.

Церемонію розрізання короваю довірили міському голові Володимиру Хомку та голові правління ВАТ “Поліссяхліб” Віктору Нагорнюку. Їх, як і на весіллі, обв’язали рушниками і змусили його різати. Першими його скуштували молодята.

Поласувати смачним весільним пирогом не могли дочекатися і рівняни. Коли ж нарешті черга до них дійшла, люди ледь не перевернули стіл з короваєм. Смакота дісталася, звичайно, не всім. Але ті, хто його скуштував, можуть пишатися, що спробували рекордний в Україні весільний коровай.

http://www.gazeta.rv.ua

Назад
Читайте также
Как понять, что ведущий — ваш человек? - Советы профессионалов!
Рождественские Идеи на Свадьбу
XIX МІЖНАРОДНА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ВИСТАВКА ВЕСІЛЛЯ & ВИПУСКНИЙ БАЛ
Fashion стиль жениха